De stichting BWGS start met preventieve diensten, waar u als deelnemer (gratis) gebruik van kunt maken! We doen dit samen met de stichting VFGS. Onze gezamenlijke doelstelling is om ontslag en ziekteverzuim te voorkomen of bij te dragen aan een snelle terugkeer. Zo houden we niet alleen de premies laag, maar helpen we scholen ook om hun kostbare medewerkers vitaal te houden. Uiteraard blijven we daarnaast gewoon de aangewezen organisaties om uw ww-kosten en ziekteverzuimkosten te vergoeden.

De aangeboden diensten staan niet op zichzelf. Vanuit een onderzoek naar de oorzaken van ziekteverzuim, wat door VFGS is uitgevoerd, is duidelijk geworden waar scholen en medewerkers behoefte aan hebben. Op onderstaande infographic zijn de uitkomsten van het onderzoek op hoofdlijnen weergegeven alsook aanbevelingen om uitval te voorkomen.

 

Uitkomsten onderzoek

Infographic uitkomsten onderzoek ziekteverzuim VFGS

 

Het volledige rapportĀ is hier te lezen.

De volgende preventieve diensten zijn nu al beschikbaar:

  • Gratis online christelijke zelfhulpmodules in samenwerking met ProLife/Eleos.

    Gericht op het vergroten van de mentale weerbaarheid van uw medewerkers. De modules zijn laagdrempelig en anoniem toegankelijk.

  • Gratis inzetbaarheidsgesprek met medewerkers.

    Tijdens het gesprek wordt aan de hand van de DISC en drijfveren methodiek verkend wat nodig is om inzetbaar te blijven in het onderwijs.

  • Goedkoper casemanagement.

    Ondersteuning van een casemanager in een ziektetraject tegen een gereduceerd tarief. Uit het onderzoek blijft dat in vrijwel alle gevallen de inzet van een casemanager in een ziektetraject positief beoordeeld wordt.

 

De komende periode zullen er nog meer (preventieve) diensten beschikbaar komen. Wilt u meedenken? Laat het ons weten!

 

Heeft u een vraag?

Neem dan contact op met Arno van Buuren
  info@bwgs.nl
  0180 - 44 26 64
  06 30 99 41 99